Indvielse af Aalborgs nye Naturbro

25. juni 2019
Kom og deltag i indvielsen og nyd den gode udsigt fra Aalborgs nye Naturbro.

Aalborg Kommune indvier den nye Naturbro over Østerådalen d. 26. juni kl. 09.30. Naturbroen dækker udover den nye cykel/gangbro, over strækningen mellem Gug Planteskole frem til indgangen til Østerådalen og er blevet en mulighed, efter der blev lukket for biltrafik på Indkildevej over E45. Derfor er nu der blevet plads til at opprioritere strækningen for bløde trafikanter. Cyklisterne har fået en lækker bred og ny asfaltbelægning på kørebanen, hvorved de gående og løbende også har fået mere plads.

Naturbroen over E45

Naturbroen er en vigtig strækning i det overordnede cykelrutenet, som både skaber adgang til midtbyen via Østerådalen og til mountainbikeruterne i Poulstrup og Lundby Bakker via cykelpendlerrute 600. Naturbroen er samtidig en vigtig forbindelse på tværs af Aalborg mellem Gug og Skalborg. Naturbroen er lavet med afvigende belægning for at nudge brugerne og med længe savnet belysning på strækningen.

Selve den nye cykel/gangbro har fået en grøn belysning som skal symbolisere overgangen fra byen og masser af infrastruktur til Østerådalen

Indgangen til Østerådalen er blevet delt, så bilerne fremover holder på den anden side af vejen. Derfor er pladsen her også blevet opgraderet, så man nu kan tage en velfortjent pause ved de nye bord/bænke, give cyklen lidt luft eller fikse cyklen ved servicestationen.  

Ved indvielsen, klipper Rådmand Hans Henrik Henriksen snoren sammen med to venskabsklasser fra Gug skole. Eleverne vil sammen med Martin Holmris fra Gug Planteskole så frø, som vil spire over sommeren, og så skal de mødes igen til efteråret for at se, hvad det har genereret af biodiversitet og vild natur.

Program for dagen:

9.30 Rådmand Hans Henrik Henriksen byder velkommen og fortæller om projektet på parkeringspladsen v. Gug Planteskole.

9.45 Vi går op til den grønne port, som er indgang til Naturbroen, hvor Martin Holmris fra Gug planteskole fortæller om beplantningen og parvis sår eleverne frø.

9.50 Rådmand Hans Henrik Henriksen klipper snoren sammen med to venskabsklasser (1. og 5. klasse) fra Gug Skole, som på cykel og gåben fortsætter ned til Østerådalen

10.25 formiddagsmadpakke ved den nye indgang med bord/bænkesæt og cykelfaciliteter v. Østerådalen.

10.30 Projektleder Brian Høj vil fortælle lidt om de opstillede cykelfaciliteter, hvordan de bruges og tankerne bag.

10.40 Naturvejleder Esben Buch fortæller om vild natur og bevægelsesmuligheder i Østerådalen.

Del indhold