Sådan gøres cyklen ferieklar

05. juli 2017
Cykelferien er en genial måde at holde ferie med børn. Her kan man helt selv bestemme ruten og tempoet, så alle kan være med.

Familien på cykelferie

Børn, der er vant til at cykle selv, kan sagtens tage med på cykelferie, hvis de har den rigtige cykel og med rigelige pauser undervejs.

Hvis du har børn, der ikke selv kan cykle, må du have cykelstole til børnene eller en børneanhænger.

Kør ikke for lange dagsetaper med små børn og hold pause ofte, så de kan komme ud og røre sig. Supplér gerne med et barne-sæde på voksencyklen, så der kommer lidt variation i barnets tur.

Oppakning på cyklen

Du kan købe vandtætte tasker og bruge meget tid på at få placeret tingene korrekt. Eller du kan have et par plastikposer på bagagebæreren og resten i en cykelkurv på styret. Det er op til dig selv. Der er ikke noget, der er mere rigtigt eller forkert. Men der er noget, der er mere hensigtsmæssigt end andet.

Cykeltaskerne er lette at montere og gør det nemt at cykle. Lav en prøvepakning med al bagagen og prøv en tur på cyklen. Hvis du oplever, at cyklen er svær at styre, har du sikkert pakket for tungt bagpå den. Skal du have det hele med, må du supplere med fortasker, der monteres på en forbagagebærer.

Har du meget bagage, eller kører du på en racercykel, kan det være en god idé at pakke i en anhænger i stedet for tasker.

I en anhænger har du masser af plads, så pas på,  og tag ikke for meget med. Anhængeren bliver hurtig tung at trække rundt med.

Del indhold