Nordjyllands første cykellegebane og cykelbibliotek

09. maj 2017
Nu står den klar – Aalborg Kommunes cykellegebane og sammen med den Nordjyllands første cykelbibliotek. Sæt kryds i kalenderen den 11. maj 2017, når den nye cykellegebane ”CYKLEREN” indvies. Der vil være masser af sjove aktiviteter som alle deltagende kan være med i. Med initiativet understreger Aalborg Kommune ambitionen om at blive en af landets førende cykelkommuner.

Indvielse d. 11 maj - Ses vi?

Der vil være rig mulighed for at afprøve cykellegebanen på indvielsesdagen i maj. Cykellegebanen er beliggende i Løvvangområdet i Nørresundby, og er designet til, at alle kan bruge den. Lige fra børn, der er ved at lære deres cykel at kende til børn og unge, der allerede cykler godt. Men også voksne, som ønsker at prøve kræfter med cyklen på banen, er mere end velkomne til at slå sig løs. Fx er der i forlængelse af cykellegebanen et kuperet skovareal, hvor man kan give sig i kast med et mountainbikespor. Der er store forventninger til, at cykellegebanen vil blive et eftertragtet udflugtsmål for familier såvel som for Aalborg Kommunes skoler og institutioner.

Lær gennem leg

Formålet med cykellegebanen er at gøre cyklen til det naturlige valg af transportmiddel, og at særligt børn bliver fortrolige med cyklen, før de kommer ud i trafikken. Derfor kan der på cykellegebanen både trænes cykelsikkerhed og basale cykeløvelser. Det er ikke uden grund, at området kaldes for cykellegebanen, for som ordet angiver, er banen et sted hvor alle, uanset alder og niveau, kan få lov til at finde sit indre legebarn frem. Cykellegebanen skal være et samlingssted, som forener leg og læring.

Gå på opdagelse i cykelbiblioteket

Er man interesseret i at afprøve forskellige typer af cykler, kan man med fordel gå på opdagelse i cykelbiblioteket. Her finder man en bred samling af cykler, som er til fri afbenyttelse på cykellegebanens område inden for åbningstiden. Cykelbiblioteket er mobilt og kan derfor også bruges i andre sammenhænge som fx i forbindelse med større events i Aalborg Kommune. Med cykelbiblioteket har vi nu en kommunikationsplatform for vores cykelindsatser. Cykelbiblioteket indeholder også et værksted som skal bruges til at vise betydningen af at indstille børnenes cykler helt rigtigt. For lav sadel, manglende luft eller et alt for stort stel stikker i den grad en kæp i hjulet for den cykelglæde, der er helt afgørende for, at børnene bliver indfanget af cyklens forunderlige verden.

Hvem står bag?

Banen er støttet med midler fra Cyklistforbundet, Nordea-fonden, By- og Landskabsforvaltningen samt Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune.

Det er arkitektfirmaet BY+LAND, der har stået for at forme arealet. Ok Nygaard er entreprenørfirmaet, der har stået for udførelsen af opgaven.

Rådgivningsfirmaet ATKINS har udviklet Cykelbiblioteket. Frida Stiil Vium fra Street Station står bag den kunstneriske udsmykning af såvel Cykelbibliotek som cykellegebane.

Del indhold