Kampagner og events

Aalborg Kommune har altid fokus på at optimere og gøre sikkerheden bedre for cyklisterne. Dette er i samarbejde med Politiet, Cyklistforbundet, Trygfonden m.m.

Vi kan cykle

At blive cykelsikker er første skridt på vejen til at blive trafiksikker cyklist. I Cyklistforbundets børnehavekampagne 'Vi kan Cykle!' leger børn sig til at blive sikre på cyklen med Cyklistforbundets koncept 'Cykelleg'. Kampagnen, der kører i maj, er støttet af Østifterne.

Alle Børn Cykler arrangeres af Cyklistforbundet, og det er gratis for institutionerne at være med. 

Vi cykler til arbejde

Vi cykler til arbejde er Danmarks største motionskampagne med omkring 70.000 deltagere fra flere end 6000 arbejdspladser i hele landet. Kampagnen afholdes i maj måned og har kørt siden 1997.

Formålet med kampagnen er at øge folkesundheden, mindske forureningen og nedsætte trængslen i trafikken ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Bæredygtighedsfestival

Aalborg Bæredygtighedsfestivalen sætter fokus på de bæredygtige tiltag, der foregår rundt omkring i Aalborg Kommune inden for miljø og social ansvarlighed med alt fra cykelture, sundhed og økologi  til bæredygtigt byggeri, urban farming, vindenergi og meget mere.

Formålet med Bæredygtighedsfestivalen er at skabe opmærksomhed om de mange initiativer, der findes inden for bæredygtighed samt inspirere til en bæredygtig adfærd.