Elcykel-forsøg i Frejlev

Aalborg Kommune gennemfører nu et forsøg i Frejlev, hvor 30 udvalgte borgere får mulighed for at have en elcykel som deres primære transportmiddel i en måned. Forsøget skal give indblik i, hvordan elcykler kan understøtte bæredygtig mobilitet.

Elcykel-forsøg i Frejlev skal lokke borgerne ud af bilen 

Aalborg Kommune har gode erfaringer med at låne elcykler ud. I 2018 gennemførte kommunen et lignende forsøg med elcykler i Vodskovsom viste flotte resultater i forhold til efterfølgende brug af både elcykler og almindelige cykler. I alt 41 borgere i Vodskov lånte en elcykel i en måned, og ud af dem har hver femte efterfølgende købt en elcykel. Hver fjerde fortæller, at de cykler mere, og eaf deltagerne har skiftet bilen ud med en elcykel.  

Siden sidst er elcyklerne vrimlet ud på cykelstierne, og efterhånden er det alle voksne aldersgrupper, der har taget dem til sig. Forsøget har især fokus på at introducere elcyklen som et godt transportmiddel til og fra arbejde, studie og andre hverdagsgøremål, men deltagerne opfordres til at bruge cyklen til så mange ture som muligt.  

For udover at spare tid i trafikkener det også en mere miljøvenlig transportforat tage cyklen frem for bilen. Og så er der jo også de åbenlyse sundhedsmæssige fordele.  

Fakta: 

  • Udlånet af elcykler til pendlere i Frejlev er et forsøg, som Aalborg Kommune gennemfører i samarbejde med Frejlev Samråd og cykelfirmaet Swapfiets. 

  • Forsøget sker i perioden fra april til og med september 2021. Der er 5 cykler til rådighed hver måned. Første hold (april) får udleveret cyklerne torsdag den 25. marts i tidsrummet kl. 17.00-19.00 

  • Cyklerne udleveres hos Ruth Christensen, Lannerparken 37, 9200 Frejlev I den forbindelse er pressen velkommen til at møde op for at tage billeder og interviewe deltagerne. 

  • Det er gratis for deltagerne at låne en elcykel. Er der behov for reparation eller service i løbet af låneperioden, kan deltagerne få gratis hjælp hos Swapfiets, som efter aftale kommer til Frejlev. 

  • Elcyklerne får et servicetjek og bliver klargjort, inden næste deltager får udleveret cyklen.  

  • Deltagerne forpligter sig til at svare på spørgsmål fra kommunen før, under og efter forsøget. 

2

Del indhold